There are no translations available.

Az 1978-as "The Wiz" áttörést jelentett Michael Jackson karrierjében. Amellett, hogy teljesen függetlenedett testvéreitől, végre valóra válthatta nagy álmát, s egész estés filmben debütálhatott, amelyben Sidney Lumet irányítása alatt a Madárijesztő szerepét játszotta Diana Ross mellett.

There are no translations available.

1986-tól 1997-ig futott a Disney parkokban a "Captain EO" című film, amelynek címszerepét Michael játszotta, partnere pedig Angelica Houston volt. A produkciót Steven Spielberg, George Lucas és Francis Ford Coppola neve fémjelezte.

There are no translations available.

1988 újabb mérföldkövet jelentett Michael filmes karrierjében, amikor saját költségén elkészítette egész estés filmjét "Moonwalker" címmel. A történetben önmagát alakítja, mindezt ötvözve a fantázia és a zene zseniális elemeivel. A filmben szerepelt John Lennon fia, Sean is.

There are no translations available.

Vissza a jövőbe 2. - 1989

There are no translations available.

1997-ben került forgalomba a zseniális "Ghost" című 40 perces zenés rövidfilm, amelyben Michael 5 különböző szerepet játszott köszönhetően a profi filmes stábnak és Stan Winston Oscar díjas rendezőnek. A történetet Michael Stephen Kinggel közösen írta, és olyan, a szakmában ismert szakemberek segítették, mint Russel Carpenter operatőr és Nicholas Pike zeneszerző.

There are no translations available.

A következő szerepre 5 évet kellett várnia, amelyet Barry Sonnenfeld osztott rá a "Man In Black" második részében. A nyúlfarknyira sikerült jelenetben Michael Agent M-et alakítja, aki jobb állást próbál kiharcolni magának a szervezetnél. A felvételekre 2001. október 16-án került sor, amelyek elött Michael konzultált Tommy Lee Jonessal és Will Smithel is, a filmet 2002. nyarán mutatták be a mozikban.

There are no translations available.

2001. őszén Bryan Michael Stoller, több kisebb sikert elért film rendezője interjút adott, amiben elmondta, hogy több közös filmes terve van Michaellal, s, hogy ezek megvalósításához, amelyban Michael nem csak szereplőként, hanem producerként, íróként és rendezőként is részt fog venni, hamarosan megkezdik.
Az első terv a "Miss Cast Away and the Island Girls" című vígjáték elkészítése volt. A produckiós munkálatokat 2003. májusában kezdték el, Jackson pedig egy kisebb szerepet is vállalt a filmben, amelyet ugyanezen év szeptemberében vettek fel Neverlanden.
A sztár ellen indított vádaskodásokat ez a project is megszenvedte. Néhány kisebb mozi bemutató után először 2004. nyarán jelent meg DVD-n a film. 1 évvel később egy nagyobb cég vásárolta fel a produkciót, amit aztán új formában ismét DVD-n dobtak piacra, illetve több filmcsatorna is bemutatta világszerte. Magyarországon a CineMax tűzte műsorára a filmet 2006-ban, 2007-ben pedig szinkronizálva már DVD-is kapható volt a kritikusok által lehúzott vígjáték.

There are no translations available.

Az eredeti tervek szerint Michael Jackson 2009 júliusa és 2010 márciusa között (12 évvel utolsó turnéja, a HIStory után) ötven koncertet adott volna a londoni 02 arénában - a jegyek mind az ötven koncertre el is keltek, de alig három héttel az első show előtt a legendás popsztár meghalt. Ám a próbákat és a sztár színfalak mögötti életét egy stáb folyamatosan rögzítette, sőt, filmre vették a júniusban a Los Angeles-i Staples Centerben és az inglewoodi The Forumban tartott főpróbát is. Ezekből a képsorokból - valamint Jackson legközelebbi barátaival, munkatársaival készült beszélgetésrészletekből és archív felvételekből áll össze a film, amely így Michael Jackson emlékének méltó és különleges megőrzője. A rajongók közvetlen közelről élvezhetik a koncertet, megláthatják, hogyan élt a bálvány, és milyen lett volna az a megashow, amelyre már sohasem kerülhet sor.

rendező: Kenny Ortega
operatőr: Kevin Mazur
producer: Paul Gongaware, Randy Phillips

szereplő: Michael Jackson