There are no translations available.

Michael Jackson nem csak, mint szórakoztató, hanem, mint zseniális üzletember és emberbarát is ismert a világon. Egy nemrég készült összesítés szerint kb. 50 millió dollárt ajánlott fel eddigi karrierje során jótékony célokra.

There are no translations available.

Alapítás: 1988.
Profil: jótékonysági project
Státusz: működik
Vezető: -
Cím: -
Honlap: -

Michael Jackson 1988-ban egy nagyobb összeggel támogatta a "United Negro College" alapítványát, amely az egyetlen felsőoktatási intézmény az Egyesült Államokban, ahol kiemelten támogatják a fekete fiatalokat. Később 1.5 millió dollárból ösztöndíjat hozott létre "Michael Jackson United Negro College Foundation" (MJUNCF) néven, amelyet évről-évre az előadó művészetekben jeleskedők között osztanak ki.

There are no translations available.

Alapítás: 1988-1998.
Profil: jótékonysági alapítvány
Státusz: megszűnt
Vezető: -
Cím: -
Honlap: -

Michael Jackson 1988-ban hozta létre új otthonát "Neverland Ranch" néven, amelynek egyik látványossága egy saját állatkert volt. Az állatkert azonban nem csak a látogatók szórakoztatására volt, hanem állatokat is segítettek rajta keresztül.

Egy 1991-ből fennmaradt dokumentum szerint Jackson két majmot is megmentett azzal, hogy privát állatkertjében helyezték el őket.

Az alapítványt 1998-ban szüntették meg.

There are no translations available.

Alapítás: 1991. július 3., (Egyesült Államok)
1992. szeptember 18. (Egyesült Királyság),
Profil: jótékonysági alapítvány
Státusz: megszűnt
Vezető: -
Cím: 9255 Sunset Blvd., Suite 1100, West Hollywood, California 90069, USA
Honlap: http://www.healtheworld.com (nem működik)

Történet
A "Heal The World" ("Gyógyítsuk meg a Földet") alapítványt Michael Jackson alapította meg 1992-ben, mint a gyermekek és a környezet védelmére hivatott szervezetet. A célok között szerepelt a gyermekek gyógyításához szükséges eszközök támogatása, harc a Világ méretű éhség, a drog és az alkohol ellen. A "Heal The World" (HTW) együttműködik a nagyobb nemzetközi és a helyi szervezetekkel is, hogy egymás erejét kihasználva, együtt nyújthassanak segítséget a rászorulóknak.

2002-ben Michael megszüntette az alapítványt, amely közel 10 éves története alatt több 10.000 gyermeken segített nem csak az anyagi támogatással, de azzal is, hogy Michael személyesen adta át a kórházakban az ajándékokat. Az alapítvány és Michael elérte célját...

A HEAL THE WORLD LOGOJA

 

Eredmények
1992:
Június - 100.000 dollár adomány a Sophia Children Kórháznak Rotterdamban.
Július - 821,477,296 líra adomány a La Partita del Cuore alapítványnak Rómában. 120.000 márka adomány alapítványoknak más országokban.
Szeptember - 1 millió pezeta a Spanyol királynő által vezetett alapítványnak.
November - 47 tonnányi téli szállítmány a Szarajevói gyermekeknek, az AmeriCaressel közösen. A szállítmányban többek között téli holmik, kórházi eszközök, és cipők voltak találhatóak.
December - Az Operation Chtistmas Child segítségével szállítmányok a Boszniai gyermekeknek. A szállítmányban levelek is voltak, amelyeket angol gyerekek írtak.

1993:
Január - Több alapítvány összefogásában új szervezetet hoztak létre "Heal L.A." néven, amely legfőbb céljaként a drogok elleni harcot tűzte ki. Michael ugyanebben a hónapban 1,25 millió dollárt ajánlott fel a Super Bowl félidejében tartott előadásából az alapítványnak.
Február - A Sega segítségével egy új kezdeményezés indult meg, amely keretében 108.000 dollár értékben juttattak számítógépeket kórházakba, gyermek otthonokba az Egyesült Királyságban.
Április - Michael meglátogatott több Heal L.A. központot, ahol a lehetőségekről beszélgettek el.
Május - A korábbi elnök Jimmy Carter alapítványával karöltve 17.000 gyermeket oltottak be 5 nap alatt Atlantában.
Augusztus - A thailandi Pepsivel közösen 40.000 dollárt adományoztak gyermekek támogatására a hercegnőnek. A Pepsivel új kórházak létrehozását támogatták Moszkvában és Argetínában.
Október - 100.000 dollár adomány több alapítványnak.
December - A Gorbachov alapítvánnyal közösen 60.000 védőoltást küldenek Georgiába. Egy másik alapítvánnyal közösen 100.000 ajándékot küldenek a korábbi Jugoszláviába gyermekeknek.

1994:
Január - Más alapítványokkal közösen védőoltásokat vittek Los Angelesbe és környékére. Közben több száz ajándékot osztottak szét. 85.000 dollár adomány a los angelesi föltrengés áldozatainak. A General Eletriccel közösen tisztítószereket adományoztak 25 non-profit szervezetnek. A Heal L.A. tagjával Edward James Olmossal közösen előadást tartanak a földrengések veszélyeiről. 400 otthontalan gyermek kölcségeit fedezték egy napon keresztül a Universak Studio vidámparkjában.
Ősztől nyárig - A Heal L.A. támogatásával a Kriss Kross csapat több iskolába is ellátogatott, hogy népszerüsítse az alapítványt.
Nyár - Más jótékonysági szervezetekkel együtt 2000 jegyet biztosítottak gyermekeknek, Janet Jackson, Beach Boys koncertekre és az L.A. Lakers Jam előadására.
Augusztus - 20.000 játékot, élelmet és egyéb dolgokat tartalmazó csomagokat küldtek magyarországi kórházakba.
Ősz - A Heal L.A. alapítvány egyre több fiatalhoz jut el, egyre több területen nyújtanak támogatásokat.

1995:
Március - Michael egy igen komoly mutétet fizet Farkas Béla magyar gyermeknek.
Április - 46 gyermek, 17 országból való eljutását támogatja a HTW Neverlandra, ahol a "Gyermekek Világkongresszusát" tartják. A három napos szemináriumon a drog problémákról, árvaságról, növekvő erőszakról és az AIDS-ről folynak a beszélgetések.
Június - Az Egyesült Nemzetek 50. születésnapján a HTW és a World Children's Congress bemutatja eredményeit, olyan nagy személyiségek jelenlétében, mint Boutros Boutros-Ghali, Jesse Jackson tiszteletes és Desmond Tutu.
Nyár - Az év végéig a HTW több, mint 30 eseményen vesz részt, ahol többek között elfogadtatják a gyermekek jogait, új parkokat, iskolákat adnak át, játékokat küldenek a háború sújtotta övezetekbe.

1996:
Áprils - Global Forumot tartanak Amerika több nagyvárosában. Az események megszervezéséban segítségükre van Jimmy Carter ex-elnök, a Világbank, és a Rockefeller Alapítvány is.

2000:
"Heal The Kids" néven megalakul a HTW új kezdeményezése, amely a L'Chaim Societyvel közösen munkához lát a gyermekek életszínvolanák a jobbá tételéért, egy nemzetközi összefogás keretében.

There are no translations available.

Alapítás: 1992.
Profil: jótékonysági alapítvány
Státusz: megszűnt (1998.)
Vezető: -
Cím: -
Honlap: -

1992-ben alapította Michael Jackson ezt az alapítványt, amelynek profilja, tevékenységei ismeretlenek. 1998-ban szünt meg.

There are no translations available.

Alapítás: 1993.
Profil: jótékonysági alapítvány
Státusz: megszűnt (2002.)
Vezető: -
Cím: -
Honlap: -

1992-ben Michael Jackson "Heal The World" nevű alapítványának résztvételével alapították meg ezt az alapítványt, amelynek profilja a los angelesi fiatalok segítése volt.

There are no translations available.

Alapítás: 1998.
Profil: jótékonysági project
Státusz: megszűnt
Vezető: -
Cím: -
Honlap: http://www.whatmorecanigive.com

Előzmények
A 80-as években az egész világ értetlenül állt az Afrikában uralkodó szörnyű állapotok előtt. Ekkor egy csapat zenész, élükön Michael Jacksonnal a maguk módján segítő kezet nyújtottak a rászorulóknak, és megcsinálták a "We Are The World"-öt, amivel 65 millió dollárt gyűjtöttek össze, majd adományoztak oda különböző, a kontinensen élő embereket segítő szervezeteknek.

A WHAT MORE CAN I GIVE LOGOJA

2001. szeptember 11-én terrortámadások érték az Egyesült Államokat, amelyben számtalan ártatlan ember vesztette életét. Ismét eljött az idő, hogy a sztárok összefogjanak, s erejükkel, valamint tehetségükkel segítséget nyújtsanak. Ismét Michael Jackson állt az élükre, s közösen megcsinálták a "What More Can I Give"-t.

A dal
1998-ban Michael egy Nelson Mandelával folytatott beszélgetéséből merítve megírta a "What More Can I Give" ("Mi többet adhatnék") című dalt, amely a szeretetről és a mihamarabbi összetartás fontosságáról szólt.
Ezt a szerzeményt szánta alapjául késobbi, Mandelával közös jótékonysági projectjének.

MICHAEL JACKSON ÉS NELSON MANDELA 1998-BAN

Michael Jackson And Friends
1999. januárjában megkezdődtek a tárgyalások Jackson és Mandela között egy olyan rendezvény megszervezéséről, ahol pénzt gyűjthetnének a rászorulóknak, ezzel útjára indítva az új, közös jótékonysági projectjüket. A részleteket Michael akkori turné menedzserével, Marcel Avrammal dolgozta ki.

A hosszas előkészületekből márciusra két koncert kezdett körvonalazódni a "Michael Jackson and Friends: What More Can I Give" ("Michael Jackson és Barátai: Mi többet adhatnék") cím alatt. A június 25-ei koncert helyszínéül a szöüli Olimpiai Stadiont, míg a június 27-eire a müncheni Olimpiai Stadiont jelölték ki.

A bevételekből Michael Jackson alapítványa a "Heal The World", a Vöröskereszt, az UNESCO és a Nelson Mandela Children's Fund részesedett. A Billboard magazin értesülései szerint ez az összeg 3.3 millió dollárra rúgott.

A jegyek mindkét helyszínen órák alatt elfogytak, Szöulban 63.000 ember látta élőben a showt, amely este 7-től négy órán keresztül tartott. A müncheni eseményen mindössze 3 ezerrel voltak kevesebben, itt viszont már délután 3-tól élvezhették a fantasztikus előadásokat.

WHAT MORE CAN I GIVE KONCERT 1999-BEN


A fellépők között volt többek között Mariah Carey, Andrea Bocelli, Luther Vandross, The Scorpions, Vanessa Mae, Slash (Guns N' Roses), Zucchero, Barenaked Ladies, André Rieu & Ensemble, Status Quo, Ringo Starr, Patricia Kaas, Justus Frantz & Philharmonie der Nationen, Kelly Family, Boyzone, All Saints és a Boyz II Men is.

A müncheni koncert egy újabb rekordot is beállított, ugyanis az Interneten élőben közvettett műsor oldala több, mint 10 millió oldalletöltést kapott.

Ezeken a koncerteken került eloször bemutatásra a nyílvánosság előtt a "What More Can I Give" című dal, amelyet a sztárok együtt adtak elő a show végén.

"A dal egy mantra, amit újra és újra el kell ismételni. Nekünk szükségünk van a békére, az enyhülésre, a szeretetre és az egyetértésre. Azt akarom, hogy az egész világ énekelje ezt a dalt." - mondta Michael.


A kislemez
A dal 1999-es bemutatóját követően 2 évig csönd volt a "What More Can I Give" körül.
2001-ben, az új szóló Jackson album készítése közben merült fel az ötlete annak, hogy újra előveszik a dalt, s mintegy meglovagolva az új album miatt Jacksonra irányuló figyelmet, néhány kisebb koncert után Karácsonykor megjelentetik azt kislemezen, a bevételeket, pedig gyermekeket támogató alapítványoknak ajánlják fel.

Ennek megfelelően Jackson és a project élére kinevezett alkalmazottja, Marc F. Schaffel megkezdték a szervezést, aminek köszönhetően néhány hónapon belül közel 30 világsztár hangját vették fel az új anyaghoz. A felvett anyagokat késöbb a los angelesi Record One stúdióban vágták össze Bruce Sweiden segítségével, aki már a "Thriller" albumon is Jackson segítségére volt. A végeredmény lenyűgöző volt, egymás mellett szólalt meg Mariah Carey, Usher és Celine Dion, miközben Santana gitározott. A dal spanyol változatában nem kisebb sztárok működtek közre, mint Ricky Martin vagy Shakira.

A dal angol és spanyol változatban került rögzítésre, amelyek elkészítésében olyan nagy sztárok vették ki a részüket, mint Michael Jackson, Celine Dion, Billy Gilman, Reba McEntire, Usher, Mariah Carey, NSYNC, Ricky Martin, Beyonce Knowles, Mya, Gloria Estefan, Luther Vandross, Nick Carter, Aaron Carter, Thalia, Anastasica, Shawn Stockman, Michael McCray, Ziggy Marley, Tom Petty, 3LW, Brian McKnhight, Carlos Santana, Alejandro Sanz, Cristian Castro, Jon Secanda, Julio Iglesias, Juan Gabriel, Luis Miguel, Shakira, Rueben Blades, Laura Pausini, Joy Enriquez, Olga Tanon, Bryton és sokan mások.
A pletykák szerint Madonna és Britney Spears hangját is rögzítették, akik azonban az utolsó pillanatban visszaléptek az együttműködéstől.
Az angol változatnak Michael Jackson, míg a spanyolnak K.C. Porter és Emilio Estefan a producere.

NICK CARTER, MICHAEL JACKSON ÉS AARON CARTER A STÚDIÓBAN

Amikor az anyag már dobozban volt, az élet közbeszólt. 2001. szeptember 11-én terrortámadások érték az Egyesült Államokat, amelyben több ezer ember vesztette életét. Michael teljesen kiborult, s úgy döntött, hogy megváltoztatva előzetes terveit a kislemezt a karácsonyi megjelenés helyett 1 hónapon belül piacra dobja, s a remélt 50 milliós bevételt a gyerekek helyett az áldozatok hozzátartozóinak ajánlják fel.
Ezek után újabb sztárok csatlakoztak Jacksonhoz, aki folyamatosan tárgyalt a lemez megjelentetésének mikéntjéről. Jelentkezett nála a McDonalds cég is, amely elvállalta, hogy éttermeiben terjeszti az anyagot, valamint a Clear Channel Entertainment, a világ legnagyobb rendezvény szerzvezője és rádió tulajdonosa is.

Időközben a Pop Királya felajánlotta egy Bentley típusú kocsiját árverezésre, amelynek belsejét a résztvevő sztárok dedikálták.


United We Stand: What More Can I Give
Mindenkit meglepett az a hír, hogy a felvételek mellett Jacksonnak ideje jutott egy újabb koncert megszervezésére is. A Clear Channellel karöltve "United We Stand: What More Can I Give" néven 2001. október 21-én Washingtonban jótékonysági koncertet szerveztek, ahol a dalban éneklők mellett újabb sztárok léptek színpadra, mint Pink, az Aerosmith, James Brown, Rod Stewart és Carole King.

WHAT MORE CAN I GIVE KONCERT 2001-BEN

A show első részében minden előadó a saját dalaival lepte meg a közönséget, s csak a legvégén jelent meg a Pop Királya, aki a "Man In The Mirror" után az összes sztárral a háta mögött előadta a "What More Can I Give"-t.

Az előadás 3 millió dollárt hozott összesen, amire még rájött a televíziós sugárzás díja, valamint a TV műsor alatt felajánlott összegek. A koncert az év negyedik legjövedelmezőbb rendezvénye lett a világon, s az ABC által november 1-én sugárzott 2 órás vágott változat hatalmas sikert ért el.


Váratlan meglepetések...
A "What More Can I Give" című dal jogtulajdonait Jackson időközben átruházta a "Neverland Valley Entertainment"-re, amelynek tulajdonosa, s egyben Jackson alkalmazottja a korábban említett Marc F. Schaffel volt. Schaffel lett egyúttal a dal producere is, amely annak tükrében, hogy Schaffelnek semmilyen tapasztalata nem volt a zeneiparban, meglepő volt. Ezzel ellentétben viszont meglehetősen nagy múltja volt pornó filmek készítése terén, amely hideg zuhanyként érte nem csak a Jackson Csapatot és magát Michaelt, hanem a Sonyt, és a McDonaldsot is. Jacksonnak egy 2001. november 15-én tartott privát videó vetítés során sikerült meggyőződnie arról, hogy milyen múltja is van Schaffelnek, akit barátjaként kezelt. Ezek után a Sony Jackson tanácsadóinak javaslatára elállt a dal megjelentetésétől, a McDonalds, pedig kérés nélkül is visszalépett a támogatók sorából, érthetően nem akart rossz fényben feltűnni.

A JÓTÉKONYSÁGRA FELAJÁNLOTT BENTLEY

Schaffel a Sonyt vádolta azért, hogy az nem jelenteti meg a lemezt, és ennek hangot is adott egy 2002. tavaszán megjelent interjújában. A Sony közben kiszivárogtatta a valódi okát a "What More Can I Give" project szüneteltetésének. Egyes pletykák szerint azonban Jackson így sem szakította meg a kapcsolatot Schaffellel...

Még ugyanezen év novemberében egy berlini díjátadón bemutatják a dal videóklipjét, amelyet a dal felvételein készült anyagokból vágtak össze.


Minden jó, ha jó a vége?
2003. januárjában Michael és Britt Romero megtervezték a "What More Can I Give" új boritóját, amelyet azonban csak októberben, a project újraindításakor mutattak be.

Első lépésként október 25-én nyílvános dedikálást tartott Las Vegasban, a belépőkből származó bevételeket jótékonysági szervezeteknek ajánlották fel. Október 27-én, a Radio Music Awards-on mutatták be a dal újravágott videóklipjét. Ezt két privát vetítés előzte meg. Az európai bemutatóra a tervek szerint december 14-én, a "Music and Me" nevű rajongói rendezvényen került volna sor, amit keresztülhúzott az újabb vádaskodások megjelenése.

Október 28-án került fel az Internetre a dal egy új változata, amelyet 2 dollárért lehet letölteni a www.musicforgiving.com címről. A projectről további információkat a www.whatmorecanigive.com címrol szerezhettek.

A dal az egyik támogató, a legnagyobb Észak-Amerika-i rádióhálózat, a Clear Channel Entertainment jóvoltából világszerte bekerül majd a rádiókba, míg az újravágott videóklippel még az év vége előtt találkozhatunk a zenecsatornákon.

MICHAEL JACKSON 2003. OKTÓBERÉBEN LAS VEGASBAN

A Clear Channel Entertainement ugyan teljes támogatást adott először a dalnak, a vádaskodások azonban visszalépésre kényszerítették őket. A világszerte tervezett bemutatók elmaradtak, s az újravágott videóklipet sem ismerhette meg a közönség.
A Bentleyt január 25-én akarták elárverezni, azonban a menedzsment az utolsó pillanatban lefújta ezt, és késobbi időpontra halasztották.

A project, mint megannyi más dolog Michael körül, jelenleg szünetel. A menedzserek valószínüleg úgy érzik, hogy nem megfelelő a környezet egy Jackson dal népszerüsítéséhez...

There are no translations available.

Alapítás: 2001.
Profil: jótékonysági alapítvány
Státusz: megszűnt (2003. ősze)
Vezető: Alapító és elnök: Michael Jackson
Igazgató: Rabbi Shmuley Boteach
Titkár: Frank Tyson
Executive Administrator: Toba Friedman
Program koordinátor: Marilyn Piels
Tagok: Shimon Peres (korábbi izraeli miniszterelnök, Nobel békedíjas), Dr. Stanley Greenspan, Professor Elie Wiesel (Nobel békedíjas), Elizabeth Taylor (színésznŐ és emberbarát), Denise Rich (dalszerzŐ, a G&P rákosokat segíto alapítvány alapítója), Dennis Prager (nemzeti rádió musor vezetoje, best-seller írója)
Cím: 6 East 39th Street 10th Floor, New York, NY 10016, USA
Honlap: http://www.healthekids.com (nem működik)

Története
A "Heal The Kids" ("Gyógyitsátok meg a gyermekeket") Michael Jackson "Heal The World"-jénak legújabb kezdeményezése az L'Chaim Societyvel közösen.
Ez egy olyan kezdeményezés, amellyel a gyermekeket segítő nemzetközi akciókat szeretnék koordinálni.
Az egész alapítvány abból indul ki, hogy a gyermekkor nagyon fontos az ember életében. Nagyon fontos az, hogy az ember ebben a korban sok szeretet, odafigyelést, támogatást kapjon.

A nagyon ígéretesen induló új alapítvány első szüneteltetésére 2001. második felében került sor, amikor Michael elkezdte új albumának, az "Invincible"-nek bevezetését. A második lökést az alapítvány megszünésének az adta, hogy 2002. februárjában Shmuley Boteach rabbi, aki az alapítvány vezetéséért volt felelős, nem tudott elszámolni a szervezet pénzeivel, többek között azzal a 800.000 dollárral sem, amit Jackson fektetett be. A két ember ezek után eltávolodott egymástól, az alapítványt, pedig 2003. őszén, lévén nem végzett érdemi tevékenységet, bezárták.

A HEAL THE KIDS LOGOJA

Célok
A gyermekek teljes körü támogatása, mindenben, amiben szükségük lehet. Egy olyan nemzetközi kampány indítása, amelynek keretén belül a szülők és a felnőttek figyelmét arra irányítják, hogy a gyermek a legfontosabb az életben. Ezzel szeretnék megfékezni a gyermekekkel szembeni általános "nemtörodömséget". Közelebb hozni a Világ azon gondolkodóit, politikusait, művészeit, akik képesek példával előljárni és felhívni a közvélemény figyelmét a súlyos problémákra.

Fontos összetevok:
Kapcsolatok építése más szervezetekkel, amelyek hasonló téren tevékenykednek:
- National Family Volunteer Day (Points of Light Alapítvány)
- Foster Grandparent Program (Save the Children)
- Universal Children's Day (Egyesült Nemzetek)
- International Children's Book Day (International Board on Books for Young People)

Nemzetközi Gyermek nap
Michael már régóta szeretné elérni, hogy az ENSZ jelöljön ki egy nemzetközi gyermeknapot. Ez a nap annak lesz szentelve, hogy a felnőttek együtt élvezzék a gyerekekkel töltött hasznos időt. Az események arra fogják ösztönözni a szülőket és gyermekeket, hogy vegyenek részt a helyi rendezvényekben és töltsék együtt az időt.

Könyv klub
A "Heal The Kids" (HTK) Könyvklub keretein belül Michael Jackson egy könyvet fog írni a gyermek-szülő kapcsolatról, amelyet együtt olvasgathatnak a családok. A gyermekek különböző fórumokra lesznek invtálva, ahol elmondhatják véleményüket a könyvekről. Eközben érzéseiket nem csupán a szüleikkel, hanem a Világ bármely részén élő gyermekkel megoszthatják.


Különleges események
Olyan évenként megrendezésre kerülő események lesznek, mint a HTK Könyklub, amelyek különböző nemzetközi szórakoztató parkokban kapnak majd helyet, ahol a szülők és gyermekek együtt olvasgathatják a könyveket.

Üzleti kezdeményezések
- PSas - amely által azon szülők, illetve nagyszülők részesülnek kiemelt figyelemben, akik képesek lesznek gyermekeikkel minél több időt tölteni.
- Együttműködés a legnagyobb hotelekkel és telefontársasaságokkal azért, hogy azok ingyenes hívást biztosítsanak azoknak a szülőknek, akik üzleti útjukról gyermekeiknek szeretnének üzenni.
- A forgalmazókkal a HTK Könyvklub könyveinek forgalmazásáról tárgyalni.
- Együttműködés Internet szolgáltatókkal az interaktív kapcsolatok kialaításáért.

Honlap
Hamarosan egy különálló honlap fog elkészülni, amely teljes mértékben része lesz a HTK projectnek. Segítségével a szülők, vagy gyermekek még egyszerűbben juthatnak információkhoz, tanácsokhoz, fórumokon, rövid üzeneteken, vagy GYIK-ek által.

Események

Heal The Kids bemutatkozása
Hol: Carnegie Hall, New York
Mikor: 2001. február 14. 19-21 óra között
Szervezők: Heal The World, Seminar Center
Téma: Lehetsz-e sikeres a hálószobában, a tárgyaló teremben és a nappaliban egyaránt?
Résztvevők: Michael Jackson, Shmuley Boteach, Mother Love, Dr. Stanley Greenspan, Judith Reagen.

MICHAEL JACKSON NEW YORKBAN AZ ESEMÉNYEN

Michael Jackson Oxfordban
Hol: Oxford Egyetem, London
Mikor: 2001. március 6. 20:30
Szervezok: Heal The Kids, Oxford Egyesület
Téma: A Heal The Kids project hivatalos elindítása, a gyermekek és szülok közti kapcsolatokról való beszélgetés.

MICHAEL JACKSON AZ OXFORD EGYETEMEN AZ ESEMÉNYEN

Heal The Kids Könyvklub
Mikor 2001. március 21.
Hol: New Ark
Michael egyik új kezdeményezése, hogy ilyen könyvklubokban ismertessék meg a gyerekeket az olvasás izgalmaival.

MICHAEL JACKSON NEW ARKBAN AZ ESEMÉNYEN

Gyermek Konferencia a Neverland bírtokon
Mikor: 2001. április 18-19.
Hol: Neverland Ranch, Kalifornia
Michael Jackson egy két napos konferenciát szervezett neverlandi birtokán, amelyre számos gyermeket is meghívott a világ minden tájáról.
Dr. Stanley Greenspan segítette Michaelt az esemény alatt. A doktor a gyermek pszichológia legelismertebb alakja Amerikában, a legnagyobb kitüntetéseket is megkapta már e téren végzett munkájáért. Jelenleg a George Washinton Egyetemen tanít.

There are no translations available.

Alapítás: 2003.
Profil: jótékonysági alapítvány
Státusz: megszűnt
Vezető: -
Cím: -
Honlap: -

Történet
2003. nyarán hallhattunk először arról, hogy Michael Jackson új alapítványt fog létrehozni.

Az augusztusban tartott születésnapi partiján került először bemutatásra az alapítvány, amelynek neve "Go For Your Dreams" lett. Az eseményen ilyen logóval ellátott sapkákat is osztogattak.

Az alapítvány nem kezelt volna közvetlenül pénzt, inkább tanácsadással foglalkozott volna. Azonban a Jackson ellen indított vádaskodások kezdete után nem volt lehetősége kiteljesedni. Nem sokkal később pedig megszüntették.

There are no translations available.

Alapítás: 2005. szeptember 6.
Profil: jótékonysági project
Státusz: működik
Vezető: -
Cím: -
Honlap: -

Előzmények
2005. szeptember 6-án Michael Jackson hivatalos vezető szóvívője, Raymone K. Bain közleményt adott ki, amiben bejelentette, hogy a Katrina hurrikán hatására a sztár egy újabb jótékonysági projectet szeretne indítani "From The Gulf To The Gulf" címen. Az akció keretein belül Jackson pénzt szeretne gyűjteni a katasztrófa károsultjainak, amely első lépésben egy "From The Bottom Of My Heart" című dal megjelentetésével történne.

"Fájdalommal tölt el látni az emberi szenvedést hazám Gulf régiójában. A szívem és imáim ott vannak minden személlyel, akiknek el kellett szenvedniük a fájdalmat és szenvedést, amit ez a tragédia okozott. Meg fogok keresni másokat a zeneiparban, hogy csatlakozzanak hozzám ezeknek az embereknek a megsegítésében és támogatásában, akik mindent elvesztettek."- nyilatkozta Jackson.

Ismertté vált, hogy a dalt maga a sztár írta, amely a "2SeasRecords" kiadónál fog megjelenni. Még szeptemberben nyílvánosságra került azoknak a sztároknak a listája is, akik a dal elkészítésében részt vesznek majd.

A 2 SEAS RECORDS LOGOJA

Szeptember 17-én maga Jackson erősítette meg az AP-nek a project létezését. Október elején, pedig Londonba látogatott, hogy a híres Abbey Roadon található Metropolitan Studioban elkészítse a dal instrumentális alapjait. Hivatalosan nem megerősített információk szerint a kiadványt nemzetközi szinten a Universal/Def Jam kiadó segíti majd.

November elején Bain bejelentette, hogy még a hónapban befejezi a dal készítését Jackson, valamint megerősítette, hogy a munkálatok egy része valóban a BET televíziós csatorna 25-ik születésnapja alatt, Los Angelesben zajlottak, ahol a sztár személyesen ugyan nem jelent meg, viszont műholdon és telefonon keresztül figyelemmel követte az eseményeket. Változás volt, hogy a dalban kevesebb, összesen 12 előadó fog megjelenni, amelynek írója és producere maga Jackson, és amely új címet kapott: "I Have A Dream". Továbbá ismertették azoknak az alapítványoknak is a nevét, amelyek részesülnek majd a bevételekből: Bill Clinton-George Bush Katrina Fund, Push-Excel Hurricane Katrina College Relief Fund és a National Association of Recording Arts and Sciences.

Január végén újabb interjút adott Bain, amiben elmondta, hogy a dalon az utolsó simításokat is elvégezték, és az február második felében fog megjelenni.

Februárban Sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa jelentette be az AP-n keresztül, hogy a dal elkészült, és a hónap végén meg fog jelenni. Az egyik résztvevő, az O'Jays szerint a dal gospel stílusban készült, és fantasztikus a hangzása.

Márciusban a sztár állitólag Londonba utazott, hogy újabb részeket vegyen fel a dalhoz, ezúttal Kayne West hangja került rögzítésre. Nem sokkal késöbb bejelentésre került, hogy a dal bemutatása tovább csúszik, mert több olyan művész, aki korábban lemondta a részvételét, most mégis csatlakozott, így miattuk több időre van szükség a dal befejezésére.

Áprilisban hivatalosan nem megerősített információk szerint Jackson New Yorkban járt, hogy John Legend hangját rögzítse a dalhoz.

 

Résztvevők (nem hivatalos lista):
Ciara
Snoop Dogg
R. Kelly
Babyface
Jay-Z
Mariah Carey
Missy Elliott
Wyclef Jean
Lenny Kravitz
Lauren Hill
Mary J. Blidge
Yolanda Adams
James Brown
O'Jays
Keisha Cole
Kayne West
John Legend

There are no translations available.

A "Guiness Book Of World Records" 2000-es kiadásában Michael Jacksont nevezték meg a világ legtöbb jótékonysági kezdeményezését támogató hírességnek:

"A legtöbb jótékonysági kezdeményezést támogató Pop sztár: Michael Jackson 39 jótékonysági szervezetet támogatott pénz adományokkal, illetve részvétellel a projectjeikben, aukcióikban. A karitatív szervezetek között volt az AIDS Project L.A., American Cancer Society, BMI Foundation, Inc., Childhelp USA, United Negro College Fund (UNCF), YMCA - 28th Street/Crenshaw, The Sickle Cell Research Foundation and Volunteers of America."- áll a közleményben.

Támogatott szervezetek teljes listája:
AIDS Project L.A.
American Cancer Society
Angel Food
Big Brothers of Greater Los Angeles
BMI Foundation, Inc.
Brotherhood Crusade
Brothman Burn Center
Camp Ronald McDonald
Childhelp U.S.A.
Children's Institute International
Cities and Schools Scholarship Fund
Community Youth Sports & Arts Foundation
Congressional Black Caucus (CBC)
Dakar Foundation
Dreamstreet Kids
Dreams Come True Charity
Elizabeth Taylor Aids Foundation
Juvenile Diabetes Foundation
Love Match
Make-A-Wish Foundation
Minority Aids Project
Motown Museum
NAACP
National Rainbow Coalition
Rotary Club of Australia
Society of Singers
Starlight Foundation
The Carter Center's Atlanta Project
The Sickle Cell Research Foundation
Transafrica
United Negro College Fund (UNCF)
United Negro College Fund Ladder's of Hope
Volunteers of America
Watts Summer Festival
Wish Granting
YMCA - 28th Street/Crenshaw