Alapítás: 2005.
Profil: zenei cég
Státusz: működő
Vezető: -
Cím: -
Honlap: http://www.2seasrecords.com

 

A 2 SEAS RECORDS LOGOJA

Miután Michael Jacksont felmentették az ellene indított gyerekmolesztálási perben Bahrainbe utazott, ahol egyik vendélátója a király fia, Prince Abdullah lett. A herceggel közösen alapították meg a "2 Seas Records" nevű zenei céget, amelyben állitólag érdekeltsége van Michael testvérének, Jermainnek is.

A kiadó neve először a 2005-ben tervezett jótékonysági dal, az "I Have This Dream" kapcsán merült fel. A tervek szerint ez a cég látta volna el a produckiós feladatokat.

Legközelebb 2006. tavaszán arról számolt be a sajtó, hogy Jackson új szóló albuma is ezen cégen keresztül jelenik majd meg 2007. végén. Egyes információk szerint a sztárnak még stúdiót is építettek Bahrainben.

A cég vezetésével rövid időre Guy Holmest, az angol zeneipar fenegyerekét bízták meg. Azonban néhány héttel az első bejelentéseket követően megszakadt a kapcsolat Jackson és a Bahrain-i herceg között. Ugyan hivatalos bejelentés eddig nem történt, azt biztosra vehetjük, hogy Jackson új albuma nem ennél a cégnél fog megjelenni. A jótékonysági dallal kapcsolatos szerzői jogok pedig valószínüleg a herceg tulajdonában vannak.

2 Seas Records