Alapítás: 1980. körül
Profil: publishing cég
Státusz: működik
Vezető: -
Cím: -
Honlap: -

Ahogyan nőtt a "Michael Jackson birodalom", úgy volt szükség egyre több cégre a sztár körül, amely kezelni tudta az adminisztrációt, és természetesen arra is figyelt, hogy minden pénz a "helyére" kerüljön.

A 80-as években kitört a Jackson testvéreken a szerzői jogokkal foglalkozó cégek alapítása. Jackie megalapította a "Siggy Music"-ot, Randy pedig a "Ranjack Music"-ot. Michael persze ebből sem maradhatott ki, s megalapította a "Mijac Music"-ot, amelynek értékét 1999. május 7-én már 128 millió dollárra becsültek.

Ez az a cég, amely szinte az összes Michael Jackson dal szerzői jogdíjait kezeli egy meglehetősen bonyolult rendszeren belül a Warner-Chappel Music alatt. A cégből évente mintegy 6 millió dollárja származik Jacksonnak, s csak azok a dalai nem kerültek ide, amelyeket más művészekkel közösen vett fel, vagy amelyeket mások írtak neki.

A 817 dalt tartalmazó katalógus természetesen nem csak Jackson dalokat tartlmaz, hanem nagy számmal vannak olyan kiadványok is, amelyeknek elkészítésében a sztár közreműködött, vagy amiket egyszerűen megvásárolt az évek folyamán.

 

Többek között Kenneth Gamble, Curtis Mayfield, Wyclef Jean, Puff Daddy, Queen Latifah, Aretha Franklin és a Sly And The Family Stone dalai találhatóak meg Jackson katalógusában.

Ide kapcsolódik, hogy sajnos a "Thriller" és a "Rock With You" című Jackson dalok szerzői joga 2000-ig a "Rondor Music Catalog"-nál volt, amelyet akkor megvett a Universal Music Group.

2004. decembere óta a cég 26 dalt vásárolt fel, illetve adott hozzá katalógusához.

A cég részét képezi a "MiJac Double Diamond Music" nevű vállalat is, valamint a Tito Jacksontól 2003. május 12-én 9.000 dollárért megvásárolt "Stone Gold Music" (1980 és 1985 között volt aktív) és "Three Blind Micee Inc" (1980 és 1982 között volt aktív) nevű cégeket.

MiJac Music LLC.