Alapítás: 1998.
Profil: licencing cég
Státusz: működik
Vezető: -
Cím: -
Honlap: http://www.mjjapan.com, http://www.wakita-inc.co.jp

A céget eredetileg 1998-ban alapította Michael a "Prosperity Enterprise Corporation"-al. Ez a vállalat volt hivatott koordinálni a Japánba tervezett három szórakoztató park megépítését és működtetését, amire végül soha nem került sor.

2000. május 11-én valószínüleg újra alapításra került sor. Innentől az "MJ Japan" (MJJ) feladata az lett, hogy tokyoi központjából irányítsa Michael ázsiai és óceániai üzleti tevékenységét.

2000. szeptemberében a "Triumph International Inc."-el és az "MJ Net Entertainment AG"-vel közösen kidolgoztak egy tervet arra, hogy miként használják fel a "Michael Jackson" márkát a területen. A 10.000 yen alaptokéjű cégnek köszönhető többek között az új Jackson ruha kollekció megjelenése is, amelynek jogait ők adták el a "Wakita Co." nevű divat cégnek. A cég 2005. elején tulajdonost váltott, új tulajdonosa az "Ecbizz Co. Ltd."

A WAKITA CO. REKLÁMJA AZ ÚJ JACKSON RUHÁKHOZ

Termékek:

2003.: Jackson ruha kollekció

Michael Jackson 2003. augusztus 29-én jelentette be hivatalosan, hogy új ruhákat fognak piacra dobni a nevével. Az előkészületek azonban jóval korábban megkezdődtek.
2003. tavaszán az "MJ Asia", a Jackson jogait Ázsiában képviselő cég tárgyalásokat kezdett a "Wakita Co." nevű japán divat céggel arról, hogy közösen új Jackson ruhákat dobjanak piacra. A megegyezés megszületett és ennek megfelelően megkezdődött a tervezés, amelynek minden munkafázisát maga a sztár hagyta jóvá.

Az eredeti terveknek megfelelően szeptemberre készültek el az első darabok, a sorozatgyártásra, pedig decemberben került volna sor. Azonban a vádaskodások miatt ez a project is meghiusúlt.
Jelenleg már raktáron vannak a ruhák, amelyeket Japánban 2004. április 25-én kezdtek el árusítani. A cég honlapján és néhány nagyobb kereskedő reklámján kívül eddig más reklámot nem tapasztaltunk.

Az első sorozat féfiaknak való öltönyöket tartalmaz a Pop Királyának stílusában mindenhol "MJ" monogrammal és ikonokkal. Az áruk 500 dollár körül van, amelynek egy része jótékonyságra lesz fordítva. A rajongók kedvezményeket kapnak, illetve, ha a ruhák sikeresek lesznek Japánban, akkor megkezdődik az újabb darabok gyártása, illetve más országokban való terjesztése.
Michael Jackson Japan Co.