Alapítás: 2002. körül
Profil: szórakoztatóipari cég
Státusz: megszűnt
Vezető: Rajendra Sharad Patel és Lawrence Mortorff
Cím: -
Honlap: -

2002. februárjában Michael Jackson bejelentette, hogy több hónapnyi előkészítés után valóraváltja régi álmát, és egy saját filmes céget hoz létre. A cégen belül működött volna a "Neverland Pictures" filmes részleg is.

A céget Raju Patellal közösen alapította meg, amelynek Patel lett a vezetője.
Patel korábban jó nevet szerzett magának a filmiparban leginkább gyerek filmekkel és természetfilmekkel.

Még ugyanebben a hónapban Jackson bejelentette, hogy 20 millió dollárt fektet be az "MDP Worldwide" nevű filmes cégbe, ezzel egyrészt részvényessé válva, másrészt, pedig ez alatt a cég alatt működne a Neverland Pictures is.

A cél az lett volna, hogy Jackson az MDP vezetőjével, Mark Damonnal együtt nézte volna meg az új filmeket, és döntöttek volna az elkészítésükről, majd minden részletet a produkcióval kapcsolatban a Neverland Pictures intézett volna.

Még ugyanebben a hónapban szerződés tervezetet írtak alá Los Angelesben, amelyen Jackson személyesen jelent meg. Késöbb egy tájékoztatót tartottak a cég részvényeseinek, amelyen váratlanul megjelent Jackson is, oldalán Elizabeth Taylorral és Brett Ratnerrel a "Csúcsformában" filmek rendezőjével. Jacksont állva tapsolva fogadták.

Megindultak a találgatások, hogy Jackson milyen filmeket fog elkészíteni. Részt vehetett volna a nagysikerü "Fear.com", az Oscar díjas "The Wournos Story" című film, valamint a most bemutatásra kerülő "United Lealend of America" című produkció elkészítésében is.

Azonban egy hónappal késöbb, 2002. márciusában felülvizsgálták a szerződést, s végül nem valósították meg a terveket. Mind a mai napig tisztázatlan, hogy a project miért futott zsákutcába, ami azonban tény, hogy jelenleg Jacksonnak semmilyen kapcsolata nincsen az MDP-vel és a Neverland Pictures sem működik...

Neverland Entertainment