Lengyel szórakoztató park
Sajtóértesülések szerint Michael Jackson egy szórakoztatóparkot kívánt építeni Lengyelországban. A végső szerződés aláírására 1998. májusában került volna sor a lengyel kormánnyal, Jackson azonban váratlanul lemondta útját.
Az eredeti tervek szerint a 222 hektáros park első részét 1999. június 1-én nyitották volna meg. A kiszemelt terület egy régi katonai repülőtér lett volna, amelyet a lengyel kormány szívesen eladott volna Jacksonnak, azonban annak egy része egy civil repülő klub által volt használatban, akik nem szerettek volna bezárni, sem elköltözni onnan. Egyes információk szerint ez okozta a project meghiúsulását.Jackson-Barden Enterprises Worldwide
1998. május 12-én számolt be eloször az "E! Online" arról, hogy Michael Jackson összeállt Don Bardennal, az egyetlen afro amerikai kaszinó tulajdonossal, hogy kaszinókat, hoteleket és üdülőhelyeket építsenek. A kiszemelt helyek között a Virgin Szigetek és Afrika is szerepelt. A cég alaptőkéje 1.5 milliárd dollár volt, amelynek 50%-ban Jackson volt a tulajdonosa.
Hivatalosan nem megerősített információk szerint az első puhatolózások Las Vegasban indultak meg, azonban a helyi lobby annyira erőteljesen ágált a páros ellen, hogy a project végül nem valósult meg.Koreai szórakoztató park
1998. február 27-én jelentette a "Business in Asia Today", hogy Michael Jackson legkevesebb 100 millió dollárt fog beruházni egy Muju nevű üdülőhely felépítésébe, amelyet a Ssang Bang Wool Grouppal közösen North Cholla tartományban, Dél-Koreában hoznak majd létre.
Az üdülőhelyen lesz egy szórakoztatópark gyerekeknek "Neverland Asia" névvel, amelyet maga Jackson tervezett volna meg.
A cég egyik alkalmazottja szerint az előzetes megegyezés aláírása előtt Jackson személyes okokra hivatkozva váratlanul elhagyta az országot, anélkül, hogy aláírta volna a szerződést. A projectről jelenleg nincsenek információink.
Football klub igazgató
2002. júniusában Michael Jackson az Egyesült Királyságba utazott, ahol többek között meglátogatta Exeter városát, amely közismerten barátja, Uri Geller, kedvenc helye. Jackson beszédet mondott a helyi stadionban, majd az "Exeter Football Club" tiszteletbeli igazgatójává választotta.

Projektek